Start
 
Genealogie:
Software
Gedcom
Homepage maken
Homepage uploaden
Div. programma's
Zoeken
Genealogie boeken
 
 
 

 

 

 

 

 

Homepage uploaden met FTP

 

 

U kunt de zojuist gemaakte homepage en de genealogische html bestanden uploaden naar een provider (zie hieronder).  Dit uploaden doet U via een ftp programma. Zie onderstaand voor voorbeeld.

  • Indien U Uw homepage geplaatst heeft op internet, ga naar stap 5 op start
Met behulp van FTP kunt u bestanden up- en downloaden voor bijv. uw homepages. Wat U in dit programma moet opgeven zijn het FTP-adres van Uw internetaanbieder, Uw gebruikersnaam en Uw wachtwoord. Deze gegevens heeft U verkregen bij de aanmelding bij Uw provider.
Hieronder staat een voorbeeld:
Download  Filezilla en installeer het programma.

Open het programma Filezilla

Wanneer u op de toetsencombinatie CTRL-S drukt komt de sitemanager in uw scherm (figuur 1). Volg hierbij de volgende stappen:
  1. Klik op "Nieuwe site" links onderin het scherm.
  2. Geef een unieke naam aan uw FTP site, hou dit herkenbaar voor later. B.v. Mijn FTP Site voor [Uwdomeinnaam]
  3. In de rechter helft van het scherm kunt u een Host opgeven, dit is het adres van de FTP server. Dit is altijd ftp.mijndomeinnaam.nl, waarbij u natuurlijk uw eigen domeinnaam invult.
  4. Kies bij Inogtype voor Normal en vul bij Gebruiker en Wachtwoord de gegevens in van Uw provider.
  5. Druk na het volgen van deze stappen op Verbinden onderin het scherm.

  

 

Vervolgens:

 
 
Wanneer u verbinding heeft gemaakt is uw scherm in twee kolommen gedeelt, aan de linker kant ziet u uw eigen PC local view en aan de rechterkant de remote view. In het linkerscherm kunt u de lokatie opzoeken van uw website bestanden, deze bestanden gaan we uploaden naar de FTP server.
 
Selecteer in de lokale view de bestanden die u wilt uploaden. Wanneer u alle bestanden heeft geselecteer druk u op de rechtermuisknop binnen deze selectie en kiest u voor de optie Uploaden

 

Succes !!