Start
 
Genealogie:
Software
Gedcom
Homepage maken
Homepage uploaden
Div. programma's
Zoeken
Genealogie boeken
 
 
 

 

 

 

 

 
Aangepast zoeken

 

 

 

Wanneer U van plan bent om een stamboom van Uw familienaam te maken en deze op internet wilt plaatsen kunnen de navolgende pagina's U helpen. Deze site is bedoeld voor beginnende gebruikers, indien U al thuis bent met het maken van homepages en het plaatsen daarvan op het internet dan kunt u sommige stappen overslaan. 

Een digitale stamboom maken hoeft niets te kosten.  Het gebruik van de te downloaden software of aanmelding bij externe diensten op deze site, zijn dan ook meestal gratis.  De opzet van deze site is begin eenvoudig en al doende leert men.

 

U heeft een stamboom en deze wilt U plaatsen op internet

Stap 1:  Ga naar het Software menu en download een programma.  Test er verschillende en kies degene die het beste bevalt.  Ikzelf gebruik Brother's Keeper.
Stap 2: Ga naar het Gedcom menu en kies vervolgens een programma.
Stap 3: Ga naar het Homepage maken menu.
Stap 4: Ga naar het Homepage uploaden menu.
Stap 5: Als alles goed is gegaan heeft U nu een homepage van Uw familienaam op Internet staan.  Deze homepage gaan we  aanmelden bij de zoekprogramma's.  Ga naar Google  (Druk op hyperlink) na het invullen van enkele gegevens, bent u aangemeld bij een van de grootste databases..
Stap 6: Ga naar Diverse programma's menu indien U Uw homepage wilt verfraaien.

 

U heeft nog geen stamboom

Stap 1: Ga naar het Zoeken menu en vul Uw familienaam in de zoekprogramma's in.  Kijk bij de uitkomsten hiervan of niet iemand anders ook met de stamboom van Uw familienaam bezig is, neem dan contact hiermee op, voor het uitwisselen van gegevens.

Stap 2: Download in het Software menu een genealogische programma.

Begin  bij jezelf.  Vul naam, geboortedatum, geboorteplaats, datum en plaats indien gedoopt in, beroep en indien nodig trouwdatum en plaats in. Vervolgens vul je, indien getrouwd of samenwonend, de gegevens van je partner, je kinderen, je broers en/of zussen in. Gegevens van je ouders en je grootouders.  Indien deze zijn gestorven vul de overlijdensdatum en plaats in. Vraag gegevens op bij je ouders over zijn broers en zussen, etc.
Stap 3: Begin nu bij stap 2 hierboven (U heeft een stamboom en deze wilt U plaatsen op internet) 
 
 
 
 
 
 
  

Genealogische startpagina's:

 Boogo.nl | Web.nl Genealogie.pagina.nl | Stamboomsurfpagina.nl | Genealogie beginthier.nl | Computer Genealogie.org